Licenc

Creative Commons Licenc

Virtuális iroda

2009.11.19. 20:46 | tibaly | Szólj hozzá!

Sokan dolgoznak több gépről. Például én használom az egyetemi könyvtár, az oktatási épületünk, net kávézók pc-it és persze a sajátomat is. Több megoldás is létezik rá, hogy elérjem a legfontosabb fájljaim.

Google Web Apps és GMail

Talán a legkézenfekvőbb. Sok embertől hallottam már az "elküldöm magamnak emailban" kifejezést. Gyakorlatilag elkezdek írni egy levelet, amihez csatolom a fájlokat, majd piszkozatként mentem. Ha a rendszer engedi inkább feltöltöm a Google Docs szolgáltatásba.

Előnyei, hogy bárhonnan elérhető, gyorsan kereshető. Ingyenesen használhatjuk az alap irodai programokat is. Sajnos nagy fájlokkal nem működik túl jól.

iCloud

Ez már komolyabb. Egy gyors regisztrálás után kapunk 3 GB-nyi tárhelyet ingyen, valamint egy -szinte- teljes irodai gépet. Van rajta msn, skype is, valamint néhány a nem alap irodai dolgok közül. A tárhelyet, mint hálózati meghajtót csatlakoztathatjuk az otthoni gépünkhoz, így könnyen lehet bármit felrakni rá.

Hátrány, hogy internet exprolert/firefoxot igényel, és széles internet kapcsolatot (min. 2Mbps). Ideális, ha a "kedves" rendszergazda letiltotta az msnt, valamint ha szeretjük, hogy bárhonnan is csatlakozunk mindig pontosan ugyanazt kapjuk.

Vannak más webes irodák, amik ehez hasnlóan működnek: EyeOS, G.ho.st.

Tárhelyek

Alap esetben adnak valamennyi helyet, ahova pakolhatunk, és valamilyen fájlkezelő felületet. Jobbak, mint a google, mert nincs fájlméret korlátozás és lehet bátran másolgatni, megosztani, letölteni, stb. Viszont a webirodákhoz képest jóval kevesebbet tudnak. Ilyen például a box.net.

Telepítős megoldások

Mivel híve vagyok a szabad forráskódnak, és az operációs rendszerek közötti átjárhatóságnak, így nem ajánlom ezeket senkinek. Hiszen ha a másik rendszert üzemeltető kicsit is épeszű nem enged a kedves felhasználónak telepíteni semmit. Valamint ha rám hallgat a tisztelt olvasó, akkor linuxot használ, vagy machintost. Ezekre a rendszerekre viszont nem sűrűn írnak klienseket a tárhelyszolgáltatók.

Remélem nem hagytam ki semmit.

A tárgyak értünk vannak, s nem fordítva.

Kép:http://webworkerdaily.files.wordpress.com/2009/11/icloud.jpg?w=606&h=377

A bejegyzés trackback címe:

https://siman.blog.hu/api/trackback/id/tr951537826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása