Licenc

Creative Commons Licenc

Hogyan éljünk órák nélkül?

2009.12.07. 22:05 | tibaly | Szólj hozzá!

https://m.blog.hu/na/nagyito/image/clock.gif

Manapság nagyon gyakran nézegetjük az óránkat. Türelmetlenül, olykor idegesen siettetjük, máskor pedig lassítanánk az idő folyását. Úgy gondoljuk, hogy mi vagyunk az idő urai. Néha még parancsokat is osztogatunk neki, majd számon kérjük. Mindezt idegesen, mérgesen és persze feleslegesen. Ez a cikk arról szól, hogy hogyan lehet nyugodtabban és hatásosabban kezelni az időnket. Íme néhány ötlet:

 

Válassz egy témát minden hónapnak

 

Sokan állítanak fel célokat. Javaslom inkább témát válassz, hiszen akkor nem kell azon mérgelődni, hogy mit lehetett volna jobban, ügyesebben, rátermettebben tenni. Egy ilyen téma lehet például, hogy ebben a hónapban kevesebbszer nézem meg a postafiókom, s többet foglalkozok a munkámmal.

 

Dolgozz hetente

 

Nagy változást fog hozni az életedben, ha a nem egy-egy napra tűzöd ki a legfontosabb feladataid, hanem egy egész hétre. Így jobban átlátod az egész képet, s akár hamarabb is végezhetsz, mint péntek. Bölcs megfigyelés, hogy az egy nap alatt megoldható dolgok számát felül, az egy év alatt megoldhatóak számát alul becsüljük. Az egy hét pont ideális becslést adhat. Ki ne szeretne egy igazi lazítós hosszú hétvégét? Itt az ideje megoldani magadnak.

 

Kövesd a ritmusod

 

Szükséged van egy kis szünetre? Tarts. Tudnád nyomni ezerrel? Hajrá! Mindenkinek van saját bioritmusa, melyre ha figyelünk a testünk s a lelkünk nagyon hálás lesz, valamint olyan dolgokat is véghez tudunk majd vinni, amikre nem is gondoltunk. Az ember nem gép. Valami sokkal jobb. Ezt tartsd észben.

 

Szervezz, ha kell

 

De csak, ha nagyon muszáj. Elég logikus, hogy legyen egy megbeszélt helye s ideje a találkozóidnak. Arra azonban figyelj, hogy fel tudj előtte készülni, s utána át tudd gondolni a megbeszélteket. Így majd nem érzed, hogy folyton loholsz ide-oda.

 

Ragadjon magával

 

Például a munkád. Nagyon kellemes érzés belemerülni, olyan dologba ami a munkánk ugyan, de izgalmas és érdekes is. Biztosan érezted már, hogy szinte el sodor, körbevesz, el ragad és magába olvaszt a feladat, hogy eggyé válva vele megoldást találj. Számított ilyenkor, hogy mégis mennyi az idő?

 

Maradj nyugton

 

Rengeteg időt töltünk a „valahová utazással”, és a „megérkezéssel”. Gyakran készülünk valami jövőbeli dologra, ami sok időnket veszi el. Természetesen ez is része néha az életnek, nem vitatom. De mi lenne, ha néha csak játszanánk, s hagynánk a tennivalókat magukra. Hiszen ott lesznek holnap is. Sőt! Egyre csak több és több lesz. Szóval pihenjünk meg egy kicsit, s engedjük a Földet magától forogni. Megy az neki nélkülünk is.

 

Ez csak néhány tipp a sok millióból. Talán ennyi is elég, hogy elgondolkodjunk, mennyit is idegeskedünk pusztán az idő megváltoztathatatlan múlása miatt. Tehát adódik a kérdés: Ideges vagy nyugodtan boldog szeretnél-e lenni?

 

Egyszerűség. És minden simán megy.

A bejegyzés trackback címe:

https://siman.blog.hu/api/trackback/id/tr731581858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása