Licenc

Creative Commons Licenc

Ajándékozásról általában

2009.12.03. 10:20 | tibaly | Szólj hozzá!

 

http://www.carrierclinic.org/images/gift.jpg

Minden nap egy ajándék. A mindennapos figyelem és szeretet a legtöbb, amit adhatunk. Így az ajándékozásnak csak akkor van értelme, ha különleges alkalomra adjuk, és nem túl nagy dologról van szó. Gondolj bele, hogy a nagy ajándékért, szívességért mindig várni szoktak valamit. Ez bizony egy elég kellemetlen érzés. Ugye nem akar senki rossz élményt okozni a másiknak.

 

A következő alkalmakkor illik megajándékozni kedves ismerőseinket: családi ünnepekkor (karácsony pl.), vendégségbe érkezéskor, kórházi látogatás során, esküvőn és ha nő az illető. Ez utóbbit kifejteném. Kedves férfi olvasóim figyelmébe ajánlom, hogy a hölgyek szeretik az ajándékokat. Persze a túl sok, és túl nagy figyelmesség itt is visszaüt, hiszen nem akarjuk kilóra megvenni az illetőt. (Bár ha igen, az más ügy, és akkor nem ajándéknak hívják.)

 

A legjobb ajándékokon látszik, hogy az ajándékozó elgondolkozott az ügyön. Például egy olyan könyv, ami az ajándékozottat érdekli, vagy egy gyűjtemény hiányzó darabja szinte biztosan telitalálat. A rögtönzés is belefér, ha nincs jobb ötletünk. Egészen jó lehet egy ital, egy képkeret, gyertya, bögre, új sikerkönyv, művészeti album is.

 

A személyeskedés persze csak nagyon szoros kapcsolatban megengedhető. Például bugyit üzletfélnek venni finoman szólva is hatalmas neveletlenség. Figyelni kell az ajándékok jelentésére is. Például ha egy hölgy inget vesz egy férfinak - aki nem a rokona - , burkoltan jelzi a férfinek, hogy el akarja magát vetetni vele. Egyszer én is kaptam egy pulcsit egy ismerősömtől. Az idősebb rokonaim némelyike szerint ezt egy pofonnal viszonozhattam volna leginkább, hiszen szerintük „A @&!#&#@@!!&! azt hiszi, hogy még ruhára sincs pénzünk!!?!”. (no comment)

 

Az ajándék utalványok igen praktikusak, bár nem fantáziadúsak. Szerintem éppen a lényeget, a meglepetést lúgozzák ki a folyamatból.

 

És a legjobbat a végére hagytam. Nem csak tárgyakat, hanem élményeket is lehet ajándékozni. Ilyen esetekben jók az utalványok, amiket akár magunk is gyárthatunk. Gondolok itt az utazásokra, romantikus vacsorákra szóló kézzel készített meghívókra például. Így nem lesz mindenféle kacattal teli a lakás, csak szép fotókkal a számítógépünk és gyönyörű, szív melengető élményekkel a szívünk és a lelkünk.

 

Mint mondtam az együtt töltött időnél, az odafigyelésnél nem adhatunk többet, miért ne tehetnénk ezt egy kiváló program közben, amikor nem csak a másikat de magunkat is megajándékozzuk egymás társaságával s a közös idővel.

 

Egyszerűség. És minden simán megy.

Címkék: hellókarácsony

A bejegyzés trackback címe:

https://siman.blog.hu/api/trackback/id/tr271570677

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása