Licenc

Creative Commons Licenc

A zavar mentes asztal

2009.11.19. 20:07 | tibaly | Szólj hozzá!

A munkánk nagyban megkönníti, ha nem vonja el semmi a figyelmünket. Például a virtuális asztalunk is zavar mentes. Hogyan lehet ezt elérni?

1. Legyen üres az asztalod.

Töröld ki az ikonokat és a felesleges mappákat. Ami még kellhet egy éven belül helyezd át.

2. Dokkoló beállítása

Ha láttál már apple pc-t, akkor észrevehetted az asztal alsó szélén középen elhelyezkedő ikonsort. Hasonló megoldás létezik windowsra és linuxra is. Először is rejtsd el a tálcát. (Ezt a start menü beállításainál teheted meg. )

Ezután tölsd le a dokkolót. Javaslom a Stardock nevű progit, nekem bevállt. Installáld fel, és keresd meg a beállításait. Minden bizonnyal lehet rá tenni ikonokat és kis alkalmazásokat, mint például időjárás jelentő, email fiók figyelő, stb. Válogasd ki a neked legfontosabbakat.

Tipp: Felesleges az email figyelés, hiszen a zavarhat és elvonhatja a figyelmed. Helyette nézd meg naponta két szer a leveleid, például 10-kor és 3-kor. Így nem maradsz le semmiről, de hatékonyabb leszel.

3. A háttérkép kiválasztása

Válassz egyszerűt, nyugisat, s nem részlet gazdagot. Így jól fog kinézni, de nem vonja el a figyelmed.

4. Pihentesd rajta a szemed

Vagy kezdj el dolgozni... Már nem káosz az asztalod.

 

A tárgyak értünk vannak, nem mi értük.

A bejegyzés trackback címe:

https://siman.blog.hu/api/trackback/id/tr361537708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása