Licenc

Creative Commons Licenc

9 tipp, ha férfinak keresel ajándékot

2009.12.03. 11:09 | tibaly | Szólj hozzá!

 

http://image.hotdog.hu/_data/members2/254/836254/images/two_and_a_half_men.jpg

 

 

Mit és mit ne ?

 

 

Az átlagos, és az átlagosnál sokkal inkább férfi nem kedveli az „aranyos, cuki, ennivaló, imádnivaló, majdmegzabálom!” dolgokat. Sokkal inkább kedveli a praktikus, megbízható sok funkciós tárgyakat. Valószínűleg imádja a technikai dolgokat, talán a sportot, és a nőket. Mivel az utóbbi drága (:P), és fontos, hogy passzoljon a kedves ajándékozott ízléséhez, így azt ne vegyél/szerezz/”bótojj”. :D

 

 

Ha nem ismered nagyon

 

Ha csak felületes az ismeretséged az ajándékozandóval, akkor csak általános dolgok jöhetnek számításba. Erőltesd meg magad és idézz fel minél több dolgot róla. Jó ötlet, ha felhívod valamelyik ismerősödet, hogy ő is mondja el mit tud a személyről, s ossza meg veled az ajándékötleteit. Ha tényleg nincs semmi ötleted íme néhány:

  • egy üveg ital (pl. finom bor)

  • egy irodai kiegészítő (papírvágó kés, ceruza tartó)

  • a napokban megjelent sikerkönyv

  • művészeti album

 

Kütyük

 

 

Tegyük fel, hogy a kedves ajándékozottra az átlagosnál több pénzt szánsz, ismered és otthon vagy a kütyük világában. Máris adott a megoldás! Gondold át, hogy miket szokott csinálni, mi van már meg neki és vegyél valami olyat, ami segítheti, de még nincs neki. A kedves, bár technikai újdonságokban járatlan olvasóimnak ezt semmiképpen nem ajánlom. Rossz megtudni, hogy lett volna fele áron kétszer olyan jó készülék is a szomszéd boltban. :D

 

 

Stílus

 

Ha nem vagy technikai zseni, de jó a stílusérzéked és érted a divatot, valamint tudod a „célszemély” ízlését is végy neki valami praktikus és jól kinéző darabot. Ez lehet

  • egy ruhanemű

  • ruha, autó, lakás kiegészítő

  • irodai felszerelés

  • bor, vagy ital

  • stb.

Arra figyelj, hogy mik a szokások és mások véleménye az ügyről.

 

 

Egy darab a gyűjteménybe

 

Ha gyűjt valamit az illető nyert ügyed van. Vegyél egy darabot, ami lehetőleg még nincs meg neki. Ha meg megvan, hát majd elcseréli. Ez ilyen egyszerű.

 

 

Könyvek

 

Ha szeret olvasni, irány a könyvesbolt. És ha még azt is tudod, hogy miket simán meg is van oldva az ügy. Még azt is széles skálán belőheted, mennyit akarsz rá szánni.

 

 

Tisztálkodási szerek

 

Ha rokon (vagy valami hasonló) és tisztában vagy a kedvenc márkájával kapd elő a rejtett tudásod a kencékről, majd irány bevásárolni. Persze olyat ne vegyél, amit eddig sose használt, vagy azt se tudja micsoda. (pl. arclemosó tonik)

 

 

Hobbi

 

Egész nap a pc-jét buherálja, vagy autót szerel (kedvtelésből) ? Te is értesz ezekhez legalább egy kicsikét? Akkor rájöhetsz, hogy mi hiányzik neki, s meg is veheted. Nálam hobbi a szurkolás is, hiszen a fotelban kiabálást elég nyakatekert módon lehetne sportnak nevezni. Így vehetsz a kedvenc csapatának logójával díszített sálat, sapkát, mezt, zoknit, stb. Ha hord ilyeneket a hála nem marad el.

 

 

Közös program

 

Nagyszerű ajándék lehet, ha valami közös tevékenységgel leped meg. Például két jeggyel a kedvenc csapatának mérkőzésére, egy meglepetés szülinapi bulival, egy hosszú hétvégére eső kirándulással, esetleg egy kis (és persze csak a párodat!) huncutkodással. ;) Ez környezetbarát, és nem halmozza a tárgyakat sehol.

 

Sok ötletet adtam, de ne felejtsd el ezek az átlagos férfiakra vonatkoznak. Mindig gondolj a kettőtök viszonyára és a kedves ajándékozott személyiségére is. Szóval az egész ilyen egyszerű.

 

Egyszerűség. És minden simán megy.

Címkék: hellókarácsony

A bejegyzés trackback címe:

https://siman.blog.hu/api/trackback/id/tr721570780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása