Licenc

Creative Commons Licenc

A rendezetlenség pénzbe kerül

2009.11.16. 12:00 | tibaly | Szólj hozzá!

A rendezetlenség nem csak megterhelő, hanem sokszor még a pénzedre is hatással van.

1. Ha nem találsz valamit, megveszed újra.

Sokszor megtörtént velem is. Például vettem sok új lakatot a bringámhoz, mert az előzőeknek nem találtam a kulcsát. Most, hogy a dolgaim egyre rendezettebbek, és van saját helyük, így már nem szoktam elveszteni őket. Valamint nem kell a memóriámban megbízni, ami - valljuk meg - könnyen tévedhet.

2. Fizetsz a helyért, ahol élsz.

Mindegy hol laksz, fizetned kell érte. Lehet ez egy albérlet, kollégiumi szoba, lakás, kertes ház van havi költsége. Ha például egy albérletben laksz, ami 30000 Ft havonta és a szoba 30 négyzetméteres, akkor az 1000 Ft/hó/négyzetméter. A 10 négyzetméternyi felesleges holmik tárolása 10000 Ft-ba kerül havonta. Neked megéri?

3. Ha nem találsz valamit időbe kerül megkeresni.

S ez az idő sokba kerül. Lehetne órabérben ledolgozni, eltölteni a szeretteiddel. Így lesz a rendszeretőnek jó házassága és sok barátja.

4. Úgy dönthetsz, hogy nagyobb házba költözöl, vagy bérelsz egy kis raktárat.

Sokan gondolják, hogy mindenképpen költözniük kell, hiszen ott, hol laknak már nincs több hely. Valójában elég lenne megszabadulni néhány felesleges kacattól. Így meg lehet spórolni több hétre való munkát és milliókat. Amiket lehet a kapcsolataink ápolására, vagy bármi nekünk fontosra költeni.

5. Stresszel fizetsz meg a dolgaidért.

Volt már olyan helyzet, hogy nem fértél el valamitől, vagy nem találtál meg dolgokat? Akkor tudod, hogy ez milyen idegesítő tud lenni. Javaslom legyél minét többet nyugodt. Első lépésként talán dobj ki pár nem használt dolgot és kezdj el rendet rakni.

 

A tárgyak értünk vannak, nem mi értük.

Kép: http://designschemeinteriors.com/insidedesign/wp-content/uploads/clutter.gif

A bejegyzés trackback címe:

https://siman.blog.hu/api/trackback/id/tr971528697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása