Licenc

Creative Commons Licenc

7 jellemző: Google Naptár

2009.12.09. 21:50 | tibaly | Szólj hozzá!

http://thenextweb.com/wp-content/uploads/2009/02/2156527469_87452af882_o.png

Mintha figyelnének...

Ha valakivel, vagy egy csoporttal van közös programod, akkor érdemes naptárat kreálni, és megosztani velük. Így ha felveszel egy időpontot, akkor ők is látják. Még jobb, ha meg is hívod őket az esemény szerkesztés felületén keresztül, s akkor egy klikkel tudnak csatlakozni. Ha mindenki megosztja a saját naptárát a szervezés gyerekjáték, vagy talán még egyszerűbb. :)

Píty-píty... SMS érkezett

Kétféleképpen is el lehet érni a Google naptárat a telefonodról. Az ingyenesen be lehet állítani SMS emlékeztetőt, így kaphatsz egy SMS-t pár – általad megadott – perccel az esemény előtt. Én imádom. S elég csak a neten beállítani, nem kell szinkronizálgatni, meg „töty-mötyölni” vele. Lehet mobilinternettel is használni, csak még sajnos nem támogat minden mobilböngészőt, tehát azt nem ajánlom teljes szívvel.

Offline is lehet 

Egyszerűen katt az offline szóra, majd az utasításokat követve pillanatok alatt be lehet állítani a vonalmentes naptározgatást. Így kéznél van akkor is, ha nincs net. Hálózati bejelentkezés után szépen csendesen szinkronizál, nem kell rá biztatni. Kényelmes, egyszerű és megbízhatóan működik. Nagyon bejön.

Barátkozik a kedvenc leveleződdel

Már ha az ismertebbek közül használod valamelyiket. Egy-két percet kell csupán rászánni és a két alkalmazás olyan jól együtt működik, mintha ősi cimborái és szobatársai lennének egymásnak.

A nagyid is érti

A google-es fiúk és lányok igencsak lustának mutatkoztak a design és a képességek felhalmozása terén. Pont annyi van amennyi kell. Se több, se kevesebb. Ha tudsz olvasni, tudod kezelni. Innen kellene lopniuk az ablakos rendszer gyártóinak.

A kézírása is alakítható

A nyomtatásra kattintva napló nézetben praktikus kis segéd elegyedik kattintásba velünk, hogy miképpen szeretnénk látni a be írt találkozókat. Jó ötlet kinyomtatni egy hétre előre, s a mappánk tetején magunkkal vinni, bele írni, firkálni, élvezni, hogy átlátjuk a hetünket.

Vigyek ernyőt?

Elegánsan, kis ikonokkal, s rájuk kattintva elég részletes információval válaszol e kérdésünkre a rendszer. Megmondjuk hol vagyunk, s ő magától beteszi arra a napra, s még 3-ra előre az időjárást. Szerintem lényegesen jobb így megtudni, mint a híradó utáni jelentésből, vagy netán magától a felhőtől.

Egyszerűség. És minden simán megy.

A bejegyzés trackback címe:

https://siman.blog.hu/api/trackback/id/tr441586969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása